Vedlikehold

Software relatert (Programvare og drivere), Operativsystem (OS) og Oppdateringer av nevnte.

Det som er ønskelig blir gjort, og det er mye som kan gjøres. F. eks vil en reinstall av OS med medfølgende original cd/dvd grunninstallere alt som de ønsker å legge til. En helt ren install av OS vil gjøre maskinen din betraktelig raskere og det meste av programvare og internett vil fungere merkbart mye mer stabilt og raskt. Jo mer programvare og tilleggs saker som skal inn, jo mer floker kan det skape.

Hardware relatert (Alt fra mus til hovedkort.)

En oppgradering / oppdatering av innebygget hardware betyr ikke nødvendigvis bedre fart eller mindre problemer.

Har du en stasjonær maskin (Stor boks med løs skjerm og tastatur) vil det være avhengig av hvilken maskin du har kjøpt og selvfølgelig nårti du kjøpte den. Hardware kompabilitet holder som oftest ikke mer enn 3 år, etter denne tid, starter problemene med å få tak i komponenter som passer maskinen. Denne regelen holder stand om du har kjøpt en dyr maskin! Har du kjøpt den billigste maskinen på Elkjøp, så har du allerede kjøpt en maskin som har 2,5 års fartstid og har lite mulighet for oppdatering.  Så har man problemene med det som populært kalles flaskehalser. Dette er rett og slett at man kan lage steder i maskinen som ikke takler høyere hastighet, og dermed hjelper det ikke med raskere hastighet på f.eks. harddisk.  Størrelse er derimot ikke noe problem (noen unntak finnes), slik som med større hukommelse/minne, mer lagringsplass osv.

Har du en bærbar maskin er det bare vanlig å sette inn mer hukommelse/minne og større harddisk. Noen andre deler kan oppgraderes men vil neppe lønne seg i mot å kjøpe en ny modell.

Renhold

Renhold er en viktig sak for alle typer maskiner. Alt etter hvor maskinen brukes er det støv og andre ting som kommer inn i maskinen og tastatur osv. Renhold ved hjelp av kjemikalier og alt ellers som er flytende er en nei,nei. Støvsuging er også en skummel løsning da støvsugere lager statisk elektrisitet rundt sugemunnstykket, og slikt er meget skadelig inni en maskin. Hvis du absolutt skal og vil rengjøre selv finnes det noen hjelpemidler. Trykkluft på boks, antistatisk armbånd, spesialbørster osv. Dette får du som oftest på en litt avansert data/jernvare/detalj butikk. HUSK det er mest støv og smuss ved viftene, og dermed vil de fleste også måtte åpne strømforsyningen inni maskinen (anbefales ikke for noen som ikke vet 100% hva de gjør). Hvordan man rengjør i detalj finner du sikkert mange gode oppskrifter for DIY på GOOGLE.  En maskin som er full i støv vil bli varmere og varmere, for så til slutt sette fyr på alt støv og smuss. (hvis man er uheldig nok)

 

Husk på at du har muligheten til å bruke posten som befrakter. Norgespakken egenemballert: (0-10kg - 150,-)    (10-25kg - 229,-)   (25-35kg - 308,-)